Αναρτήθηκε από: admin | 20 Φεβρουαρίου 2015

Βασικά ένοχος, κυρίως όμως ηθικά «λεπρός»! Οι σκοπιμότητες και τα αυτογκόλ σε μια πολιτική δίκη – Του Χρήστου Μάτη


leperattegate001Εδώ και λίγα χρόνια, από την προεκλογική περίοδο του 2010, οι φίλοι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, προσωπικοί τε και πολιτικοί, είναι κάτι σαν τους χριστιανούς του πρώτου μετά Χριστόν αιώνα, που έκρυβαν την πίστη τους και επικοινωνούσαν με μυστικά μηνύματα μεταξύ τους.

penaΤου Χρήστου Μάτη

Ήδη, πριν από την προεκλογική περίοδο του 2010, όταν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να μην τον στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ο Παπαγεωργόπουλος αντιμετωπιζόταν ως πολιτικά λεπρός. Τον είχε καταστήσει ευάλωτο το ίδιο του το κόμμα. Διότι αφηνόταν να εννοηθεί, ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν ήταν υποψήφιος της ΝΔ, διότι «κάτι είχε γίνει στο ταμείο του Δήμου». Τότε, όμως, ο Παπαγεωργόπουλος δεν ήταν καν κατηγορούμενος. Νομικά.

Ηθικά, όμως, ήταν ήδη καταδικασμένος. Στην πόλη είχε δημιουργηθεί μία βαθιά πεποίθηση ενοχής του.

Ο ίδιος είχε κάνει λάθος, όταν διεκδίκησε τρίτη θητεία το 2006. Δεν είχε σημασία αν έβγαινε ή όχι. Μπούκωνε την κομματική επετηρίδα και δημιουργούσε εσωκομματικές αντιπάθειες και στεγανά. Όταν ο Σαξώνης άλλαξε την κατάθεσή του και τον «έδωσε» ως συνένοχο μόνο με τον λόγο του, ήταν τέτοια η αναξιοπιστία της πολιτικής στην Ελλάδα, που η κοινωνία εκλήθη από τους Πόντιους Πιλάτους να δηλώσει ποιον πιστεύει και φώναξε με ενθουσιασμό: Τον Σαξώνη! Η Ελλάδα του 2010 είχε πολλή οργή μέσα της εναντίον όσων την είχαν κυβερνήσει. Το κόμμα του σιώπησε. Ντρέπονταν για την κατάσταση, στην οποία είχαν φέρει την χώρα και κοίταζαν ο ένας τον άλλο με μισό μάτι.

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για το πώς ο Σαξώνης «επείσθη» να δώσει τον Παπαγεωργόπουλο, αλλά αυτό θα το γράψει η ιστορία. Ελπίζω ότι θα το γράψει.

Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για τη σύμπτωση πολιτικών συμφερόντων εκείνων που διέρρεαν τις καταθέσεις στη δικαιοσύνη, με εκείνους που τις δημοσιοποιούσαν.

Οι φήμες μιλούν για τον διαγκωνισμό για την υποψηφιότητα που θα στήριζε το ΠΑΣΟΚ το 2010. Η σύμπτωση των συμφερόντων αφορούσε στην απαξίωση του αντιπάλου, η  διάσταση των συμφερόντων ήταν ποιος θα είχε τον πρώτο ρόλο.

Η ηθική απαξίωση του Παπαγεωργόπουλου, όμως, θα είχε ελάχιστη αξία, αν δε μπορούσε να καλύψει το ενδεχόμενο της αλλαγής του υποψηφίου της ΝΔ.

Εκεί αναδείχθηκε η πολιτική και ηθική λέπρα, που τον κατέστησε παροπλισμένο και μιαρό. Να μην τολμά να τον πλησιάσει κανένας, είτε γιατί θα λερωθεί, είτε γιατί είναι ήδη λερωμένος. Έτσι διαλύθηκε ο ιστός της ΝΔ. Χωρίς πολλή δυσκολία, είναι αλήθεια.

Ασθενικές μνήμες

Σήμερα ξεχνάμε, ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν ήταν υπόδικος όταν παρέδωσε τον δήμο την 1ηΙανουαρίου 2011. Φαίνεται απίθανο.

Σήμερα ξεχνάμε, ότι την δίωξη κατά Παπαγεωργόπουλου την προανήγγειλε δημόσια ο διάδοχός του στον Δήμο Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες αφότου ανάλαβε το δήμο (πριν προλάβει να δει καν τα χαρτιά) και λίγες μέρες πριν επισημοποιηθεί.

Σήμερα ξεχνάμε, ότι πολιτική αγωγή για λογαριασμό του Δήμου, για να καταδικάσουν δηλαδή τον πολιτικό αντίπαλο του δημάρχου, ήταν ένας στενός συνεργάτης του ειδικού συμβούλου (και στενού προσωπικού φίλου) του δημάρχου.

Σήμερα ξεχνάμε, ότι η πολιτική αγωγή του δήμου είχε ταυτισμένα συμφέροντα με τον μόνο άνθρωπο που έχει ομολογήσει την υπεξαίρεση, τον Σαξώνη.

Σήμερα ξεχνάμε, ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε από βήματος δημοτικού συμβουλίου ότι οι μάρτυρες του Δήμου είχαν προσυνεννοηθεί πριν πάνε να καταθέσουν.

Σήμερα ξεχνάμε πόσοι «συνήργησαν» για να διεξαχθεί η δίκη στο εφετείο στην προεκλογική περίοδο του 2014.

Σήμερα ξεχνάμε, ότι στα μέσα ενημέρωσης της πόλης δεν αξιολογήθηκε ως είδηση ούτε το ότι αποδείχτηκε πως η σημερινή διοίκηση του Δήμου ήξερε ότι ο Σαξώνης έκλεβε δύο χρόνια πριν αναλάβει ο Παπαγεωργόπουλος.

Δεν ξέρω τι γινόταν στις ημέρες της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. Φαντάζομαι περίπου τα ίδια με αυτά που γίνονται σε όλους τους δήμους της χώρας, όταν μια διοίκηση αποκτά καθεστωτικές διαστάσεις με υπερεικοσαετή θητεία. Η ηθική απαξίωση του Παπαγεωργόπουλου, όμως, δεν εξυπηρετούσε κανενός είδους κάθαρση. Εξυπηρετούσε την πολιτική σκοπιμότητα της ηθικής απαξίωσης της παράταξης, από την οποία προερχόταν ο Παπαγεωργόπουλος.

Αλλιώς δε θα έβγαινε δήμαρχος ο Μπουτάρης. Ενοχοποιήθηκε όλη η θητεία του Παπαγεωργόπουλου (και ολίγον από τη θητεία του Κοσμόπουλου και κάτι από τον Κούβελα). Ποιος ΝΔκράτης της Θεσσαλονίκης μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν είχε ποτέ καμία παρτίδα με τον Παπαγεωργόπουλο; Οι δύο υποψήφιοι δημάρχους της ΝΔ, το 2010 και το 2014, από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου προέρχονταν. Τρεις βουλευτές της ΝΔ από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου προέρχονταν.

Στη ΝΔ ποτέ δεν κατάλαβαν, ότι με τη στάση τους διευκόλυναν την επιδίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων να είναι όλη η παράταξη ένοχη. Έτσι όπως καταδείχθηκε με τη βοήθεια και το κλίμα που καλλιέργησαν πολύ ισχυρά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατά σύμπτωση στήριζαν πολιτικά τον διάδοχο του.

Το αίτημα για κάθαρση παραμένει!

Η δίκη Παπαγεωργόπουλου δεν αφορούσε την κάθαρση στο Δήμο. Και για αυτό κάθαρση δεν έγινε. Δεν αφορούσε τον εξαγνισμό. Αφορούσε μόνο την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην πόλη και την έλευση στη διοίκηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που υπεξαίρεσε την υποστήριξη του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ του 2010 και πάνω σε αυτήν έλεγξε σκληρά και απόλυτα όλους τους δημόσιους θεσμούς στην πόλη.

Τώρα το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται. Δεν έχει ξηλωθεί αρκετά ακόμη. Η κάθαρση  εξακολουθεί να είναι το αίτημα! Κι εγώ θέλω και θα προσπαθήσω να πάει βαθιά το μαχαίρι στην ιστορία! Απλώς χωρίς πολιτική σκοπιμότητα. Αν γίνεται πολιτική χωρίς σκοπιμότητα! Διότι κάθαρση με δειλούς κι άτολμους δε γίνεται.

ΥΓ: «Πολύ καλά κάνεις και πας μάρτυρας στη δίκη του Παπαγεωργόπουλου, αν μπορούσα θα ερχόμουν κι εγώ», μου είχε πει ένα πολιτικό στέλεχος της ΝΔ. «Και γιατί δεν μπορείς;» τον ρώτησα. «Διότι θα εκτεθώ» μου είχε απαντήσει. Η ηθική ήττα τους είχε επιτευχθεί με αυτογκόλ!

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης! Μπορεί, -αν ενδιαφερθεί- να γίνει κάποτε γνωστό και πως κλείδωσαν οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια το 2014.

πηγή


Responses

  1. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΟΠΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΜΕΣΟΓΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΗΓΕΤΕΣ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΕΣΙΕΣ -ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ.- ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ <>ΨΥΦΙΖΩ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΟΣ.!!! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΩΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΣΜΕΝΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ << ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΣΙΑ.. ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ . ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ.. Τ.Π. ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ -ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

  2. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ !!!!! ΔΙΚΑΙΟ !!!!!!!!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ !!!!!! ΟΙ ΦΙΛΟΙ, <>, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!!!!!!!!!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: