Αναρτήθηκε από: admin | 20 Ιουνίου 2013

Η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ στη σελίδα 2235 το μέγα «ΛΑΘΟΣ»


Η ΙΔΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 2235 ΤΟ ΜΕΓΑ «ΛΑΘΟΣ»

vpapageorgopoulos_synty

4 μήνες στην φυλακή…

Βγήκε προχθές η απόφαση του Δικαστηρίου. Μελετήθηκε γραμμή – γραμμή επί 108 ημέρες και καθαρογράφηκε.

Την πήρα στα χέρια μου και άρχισα να διαβάζω τις επικεφαλίδες.

Έφθασα στη σελίδα 2235 και αμέσως αποκαλύφθηκε μπροστά μου η παραδοχή από το ίδιο το Δικαστήριο του ΛΑΘΟΥΣ!

Ένα ΛΑΘΟΣ εξ αιτίας του οποίου λοιδορείται επί μήνες το όνομά μου.

Αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένος:

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο εκαλούντο να απαντήσουν οι Δικαστές σχετικά με την πιθανή ευθύνη μου ήταν αν ο επίορκος υπάλληλος  άρχισε να υπεξαιρεί ΠΡΙΝ ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλαδή ΠΡΙΝ το 1999, ή ΜΕΤΑ.

Αν είχε αρχίσει να υπεξαιρεί ΠΡΙΝ αναλάβω Δήμαρχος τότε δεν υπήρχε θέμα ευθύνης της Διοίκησής μου, αν όμως άρχισε να υπεξαιρεί ΜΕΤΑ την ορκωμοσία μου (1-1-1999) τότε έπρεπε να διερευνηθεί και η δική μου στάση και διαδρομή.

Για το ότι ο υπάλληλος του Δήμου υπεξαιρούσε πολύ ΠΡΙΝ οι Θεσσαλονικείς με εκλέξουν Δήμαρχό τους υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις, πάρα πολλά ντοκουμέντα.

Σήμερα δίνω στην δημοσιότητα τον πίνακα (σχετικό 1) που συνοδεύει το ΠΟΡΙΣΜΑ που συνέταξε η Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Αν. Τσεμπερά σχετικά με το «μαύρο χρήμα» που διακίνησε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ο συγκεκριμένος υπάλληλος και που αποδεικνύει ακριβώς το παραπάνω!

Σύμφωνα με τον πίνακα του «μαύρου χρήματος» ο υπάλληλος αυτός διοχέτευσε χρήματα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ύψους:

90.960,01 €  το 1997   (ΠΡΙΝ δηλ. αναλάβω Δήμαρχος),

145.169,70 € το 1998    (ΠΡΙΝ δηλ. αναλάβω Δήμαρχος),

250.725,62 € το 1999   (όταν η απόφαση του δικαστηρίου στην σελ. 2261 λέει ότι το έτος αυτό … δεν περιήλθε ούτε ένα € στον επίορκο υπάλληλο από τα υπεξαιρεθέντα του Δ.Θ.)!

Το κορυφαίο όμως γεγονός είναι ότι στο ίδιο συμπέρασμα για το κρίσιμο έτος 1998, κατέληξε και το δικαστήριο!  Ότι δηλ. όταν ήμουν Βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον Δ.Θ. ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ήδη στήσει την «μηχανή» των υπεξαιρέσεων στον Δήμο!

Συγκεκριμένα στη σελίδα 2235 της ΑΠΟΦΑΣΗΣ, (σχετικό 2) την οποίαν επίσης δίνω στην δημοσιότητα –στο «διατακτικό»-διαβάζω: «Γνωρίζοντας λοιπόν ο κατηγορούμενος – υπάλληλος του Δήμου – την παραπάνω εγκληματική δραστηριότητα, στην Θεσσαλονίκη, σε μη επακριβώς προσδιορισμένες ημερομηνίες, πάντως κατά το χρονικό διάστημα από την 1-1-1998 έως τις 31-12-2008 (δηλ. κατά το χρονικό διάστημα του κατηγορητηρίου): Α) Δέχθηκε μεταξύ άλλων στην κατοχή του και έγινε δικαιούχος: α) συνολικού ποσού 145.169,70 ευρώ – όσο ακριβώς λέει και το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας – κατά την διάρκεια του έτους 1998»!!!

Ξεκάθαρο λοιπόν. Οι υπεξαιρέσεις στον Δ.Θ. άρχισαν όταν εγώ ήμουν Βουλευτής!  Το 1998 ήμουν Βουλευτής, δεν ήμουν Δήμαρχος!

Καμία δηλαδή ευθύνη για την Διοίκησή μου. Καμία ευθύνη για τον Δήμαρχο!

Στον αέρα λοιπόν η απόφαση της καταδίκης μου!

Απόλυτη δικαστική πλάνη!

Και όμως ακόμη είμαι στην φυλακή… 114 ημέρες σήμερα…


Responses

 1. […] Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου παρουσίασα την ίδια την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία στην σελ. 2235 παραδέχεται, ότι ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματαΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. […]

 2. […] προηγούμενη ανακοίνωσή μου παρουσίασα την ίδια την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία στην σελ. […]

 3. A ρε δήμαρχε, η περίπτωσίς σου μου θυμίζει το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι» που έγινε και ταινία με τους Ντίνο Ηλιόπουλο-Βασίλη Διαμαντόπουλο… Δείτε το!!!

 4. Αμετανοητος. Απο το 2000 και μετα ο Σαξωνης συνεχισε την δραση του οπως φαινεται απο το (σχετικό 1) το οποιο ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ, και μαλιστα, επι δημαρχιας του, εκανε ο,τι μπορουσε για να δυσκολεψει το εργο των ελεγκτων.

 5. We must always bear in mind the wisdom of the common people, who say, (there is always light at the end of the tunnel.) Unfortunately the life’s path is not always strewn with rose pedals. Indeed how happy we are then, sauntering through it, unsuspecting of what pitfalls might lie ahead of us. In the words of the the Great and unforgettable (Stelios) when he happened to be referring to his own private life experience and who said, (In my life I created and lost three estates, and yet I still exist..) Life sometimes is giving us to carry a very heavy cross, and only those with great tenacity and fortitude are going to overcome all the obstacles and difficulties and emerge Victiorious and make those pesky wagging tongues shut up. Remember self-pity is not conducive to survival, only the strong survive.

 6. Ναι, καλά τώρα.
  Κριτικάρουμε μιά απόφαση με υποθέσεις και όχι με βάση το αποδεικτικό υλικό της που οδήγησε και στο σκεπτικό – διατακτικό της.
  Γιά να βγάλουμε το συμπέρασμα που μας βολεύει.
  Επειδή η απόφαση περνά το πόρισμα της Τσεμπερά γενεές δεκατέσσερις,
  Επειδή υπάρχει ειδική τεκμηρίωση στην απόφαση γιά το λόγο που παρότι η υπεξαίρεση άρχισε πριν την θητεία του τ. δημάρχου, αυτός επωφελήθηκε από την έτοιμη κατάσταση που βρήκε, και απλώς την αξιοποίησε,
  Γιά τους λόγους αυτούς κύριε τ. δήμαρχε,
  Αφήστε τα δακρύβρεχτα μελοδραματικά λογύδρια που υποτιμούν την νοημοσύνη του νοήμονος υποψιασμένου αναγνώστη, ανεβάστε στο διαδίκτυο ΟΛΟΚΛΗΡΗ την δικαστική απόφαση, χωρίς περικοπές και λοιπές κουτοπονηριές, και θα βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας.
  Διότι με την μέθοδο της σαλαμοποίησης ενός κειμένου, σπάζοντας και αλλοιώνοντας την εσωτερική του συνοχή, μπορούμε μέσα από την Καινή Διαθήκη και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό να τον βγάλουμε Αντίχριστο.

  • Πέρασαν 4 μήνες για να παραδοθεί η απόφαση στα χέρια των κατηγορουμένων και καταδικασμένων.
   (ο πρόεδρος την τελευταία ημέρα είπε πως σ’ ένα μήνα θα είναι έτοιμη… πέρασαν τέσσερις) … αν σου λέει κάτι αυτό?

   Άκουσα πως η απόφαση είναι 2500 σελίδες για να τις διαβάσεις θα πρέπει πρώτα να βγάλεις τα πρασινομπουταρικά γυαλιά σου, καθώς και την κίτρινοπρασινη χολή σου.
   Όλοι έχουν αποδεχθεί πως ο ίδιος κατήγγειλε τον Σαξώνη…
   για να το αποδεχθούν πέρασε πολύ καιρός… ΑΥΤΟ σου λέει κάτι?

   Πως είναι δυνατόν να καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος γιατί αυτός δια του γενικού γραμματέα έβαλε τον Σαξώνη να κλέβει ώστε να μοιράζονται τα λεφτά?
   ο ΣΑΞΩΝΗΣ έκλεβε απο το 1993 και υπάρχουν αποδείξεις για το 1997 και 1998…

   ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ η αντικειμενικότητα … την διαθέτεις..? αν ναι ΥΠΟΜΟΝΗ!

   • Α, μάλιστα.
    Γι’ αυτό και δεν την εμφανίζετε (την απόφαση) στην δημοσιότητα αλλά την κρατάτε ως επτασφράγιστο μυστικό. Επειδή είναι μεγάλη σε όγκο και φοβάστε μην φοράω παραμορφωτικούς φακούς κατά την ανάγνωσή της.
    Οπότε και είναι περισσότερο αξιόπιστο να κριτικάρουμε την απόφαση με εικασίες, με υποθέσεις, με φήμες, με κατευθυνόμενες – βολικές ερωτήσεις, και με δήθεν αφελείς απαντήσεις.
    Αφήστε αυτές τις κατεργαριές κύριοι.
    Οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται βασιζόμενες σε διασπορά φημών αλλά σε αξιολόγηση υπαρκτού και χειροπιαστού αποδεικτικού υλικού.
    Εσείς έχετε την αρετή και την τόλμη γιά την δημοσίευση αυτού του αποδεικτικού υλικού στον Ελληνικό Λαό, γιά να το κρίνει και ο ίδιος;
    Η μέχρι τώρα πρακτική σας άλλα δείχνει.
    Έχετε όμως δίκιο.
    Με την ανάρτηση της απόφασης στην πλήρη δημοσιότητα, ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.
    Οπότε αφήστε την αρετή και την τόλμη γιά αυτούς που πραγματικά την έχουν.

  • Αν θέλεις να κρίνεις και να κατακρίνεις την απόφαση ζήτα την από κάποιον από την Μπουταροπαρέα… σίγουρα την έχουν!
   Ακου και βλέπε επιλεκτικά. Είναι δικαίωμα σου

   Δεν θα ασχοληθώ με τύπους σαν κι εσένα που σχολιάζουν ανώνυμα .
   ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ… η υπογραφή της άποψης μας!

   *** Θα επεσήμανα τους διαχειριστές του blog να μην εγκρίνουν ανώνυμα σχόλια..

 7. Κουράγιο Δήμαρχε και πολύ προσευχή για να λάμψει η αλήθεια!
  Σύντομα θα έρθει η απόδειξη της αθωότητάς σας και θα πρέπει να είστε γερός να το ζήσετε! το δικαιούστε!

 8. Αγαπητέ κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΒΑΣΙΛΗ η είδηση αυτή δεν πρέπει να μείνει για αρκετό χρόνο έτσι, και πρέπει τα δικαστήρια μας να βγάλουν άμεσα απόφαση αποφυλάκισης και επανεξέτασης. Ποιος ανθρώπινος νόμος θα εμπόδιζε και θα ρισκάρει όταν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις που ακόμη και ένας άσχετος θα τις καταλάβαινε.
  Ποιο είναι τέλος πάντων το συμφέρον αυτών , ( ομάδα ή σύστημα ) με το να σας θάψουν. ???
  Η απάντηση ίσος και να την ξέρουμε όλοι μας.

  κ. Δήμαρχε είστε ένα ζωντανό παράδειγμα που αποδεικνύει πολύπλευρες αδυναμίες του συστήματος στην χώρα μας.

  Σας συγχαίρω για τον αγώνα που κάνετε , όχι μόνο για την δικαίωση σας αλλά και για τον αγώνα ζωής και ευθύνης.

  Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη και γρήγορα ελεύθερος.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: