Αναρτήθηκε από: admin | 23 Μαΐου 2013

Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο Βασίλης


penaΑν αντέξει τη στέρηση της ελευθερίας του και όταν βγει  από τα δεσμά που του επιβλήθηκαν, τότε ίσως να είναι ο πρώτος ζων  πολιτικός, ο οποίος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει για να τιμηθεί η προσφορά του στην Πατρίδα και τον τόπο του.

Όταν γίνει αυτή η εκδήλωση πολλοί από μας, εννοώ τη γενιά που έζησε και ζει την ιστορία του Βασίλη, ελπίζω να  ζούμε για να δακρύσουμε και πάλι, αλλά από τη χαρά μας αυτή τη φορά για τη δικαίωσή του και όχι όπως δακρύσαμε από τη λύπη μας για το αποτέλεσμα της δίκης του.

(Είμαι βέβαιος ότι  εμείς, και τα παιδιά μας θα ζήσουμε τη δικαίωση του Βασίλη και ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον ανταμείψει, όπως αξίζει σε ένα τέτοιο άνθρωπο.)

Προσωπικά αισιοδοξώ ότι σύντομα θα δακρύσουμε από χαρά.

Ο Βασίλης ήξερε και ξέρει στη ζωή του μόνο να προσφέρει, να εργάζεται για το κοινωνικό συμφέρον, να σηκώνει με τιμή τη σημαία της Πατρίδας μας και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής του Έλληνα, χωρίς να προδίδει την εμπιστοσύνη του για τα αξιώματα, τα οποία επί 32 χρόνια του έδινε.

Η προσφορά του άρχισε από τα μαθητικά του χρόνια, όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας στίβου το 1965. Από τότε μέχρι το 1978 οι επιτυχίες του και τα μετάλλια που χάρισε στη χώρα μας, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα της εποχής.

Είμαι βέβαιος ότι αν εργαζόταν ως αθλητής, (εννοώ στην προπόνηση), όσο εργάσθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως Δήμαρχος, τότε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ. θα ήταν στο όνομά του και κάτω από 9,5’ δευτερόλεπτα και μάλιστα χωρίς αμφισβητήσεις και ερωτηματικά.

Από το 1978 ως δημοτικός σύμβουλος, ως πρόεδρος φορέων, ως βουλευτής και ως υφυπουργός εργάσθηκε με άριστη απόδοση και τα έργα του κοσμούν όλη την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μας, χωρίς ποτέ και κανείς να σκεφτεί κάτι μεμπτό. Ακόμα και σήμερα δικά του έργα εκτελούνται και άλλοι επωφελούνται και διακρίνονται χάριν αυτού. Άλλωστε η αποδοχή του κόσμου, ο οποίος τον στήριξε φάνηκε σε όλους τους πολιτικούς του αγώνες και κυρίως για μένα στις δημοτικές εκλογές του 1998, όταν οι δημοσκοπήσεις έφερναν την παράταξη που ηγήθηκε στο ποσοστό του 23% και κατόρθωσε να το ανεβάσει, ώστε να αναλάβει Δήμαρχος.

Ήταν όμως στη μοίρα του, στα χρόνια της προσφοράς του, να παραλάβει ένα δήμο το 1999, όπου ένας επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα με αριστοτεχνικό τρόπο. Ο υπάλληλος αυτός πιθανόν να είχε και κάποιους συνεργούς στο δήμο, οι οποίοι ίσως δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ίσως κάποιους εκτός του δήμου, τους οποίους δεν ήθελε να υποδείξει και να κατονομάσει. Πιθανόν στο μέλλον αυτοί να αποκαλυφθούν. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι η δικαιοσύνη προσπάθησε να βρει τους ενόχους, αλλά ο βασικός κατηγορούμενος έριχνε τα βέλη του μόνο στους πολιτικούς προϊσταμένους του με στόχο τη μικρότερη ποινή του. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω την απόφαση του δικαστηρίου, αυτό θα γίνει από την ίδια τη δικαιοσύνη. Αυτό όμως, το οποίο μπορώ να πω, είναι ότι η απόφαση έπιασε το σφυγμό της συντριπτικής πλειονοψηφίας των πολιτών, η οποία δικαίως ζητούσε και ζητά την τιμωρία των ενόχων για τη σημερινή κατάντια των οικονομικών της Πατρίδας μας.

Επίσης είμαι σε θέση να καταλάβω τον άνθρωπο Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του δικαστηρίου, παρόλο που γνώριζε ότι δεν προστατεύθηκε ως δήμαρχος από το εργασιακό περιβάλλον του Δήμου, δεν επεδίωξε ποτέ αυτό να το θίξει.

Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο Βασίλης.

Το ήθος, το μεγαλείο, η ευπρέπεια και η αξιοπρέπεια τον χαρακτήριζε και τον χαρακτηρίζει.

Εύχομαι η στέρηση της ελευθερίας του να τον αφήσει αλώβητο, γιατί τέτοιοι Άνθρωποι με την προσφορά του δεν βρίσκονται εύκολα. Αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν την ενοχή τους θα το έχουν βάρος στην συνείδησή τους, γιατί έγιναν αιτία να στερηθεί η ελευθερία του Ανθρώπου που δόξασε την Ελλάδα και υπηρέτησε τον τόπο του.

Παναγιώτης Αστεριάδης 
Δρ. Δασολογίας και Φ.Π.
Φίλος, συμμαθητής και συναθλητής

Responses

  1. Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ- Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
    ΑΓΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ
    ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΠ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (ΑΙΓΥΠΤΟΥ)

  2. κρατα γερα…!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: