Αναρτήθηκε από: admin | 12 Απριλίου 2013

Β.Παπαγεωργόπουλος: Μου στέρησαν 45 ημέρες ζωής


VASIPAP_sΒ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς στην οποία με καταδίκασε το Δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ μάλιστα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, κάθομαι και σκέφτομαι…

Σκέφτομαι όλη τη διαδρομή της 5ετούς ταλαιπωρίας μου. Ήταν 18-2-2008 όταν πιάσαμε τον υπεξαιρέτη, όπως καθημερινά πιάνουν σε δημόσιες υπηρεσίες και σε Υπουργεία.

Ήταν ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Δήμου, ένας από τους 5.000 υπαλλήλους του Δήμου, ο οποίος είχε προσληφθεί  απ’ ότι πληροφορήθηκα επί Δημαρχίας του αείμνηστου Θεοχάρη Μαναβή το 1986, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.

Ούτε είχαμε γνωρισθεί ποτέ, ούτε στο γραφείο μου ποτέ είχε μπει, ούτε σε καμία εκδήλωσή μου είχε έρθει, ούτε με είχε πάρει ποτέ τηλέφωνο, ούτε χρόνια πολλά μου είχε πει ποτέ.

Σε χρόνο μηδέν προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μου συνέστησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου:

Την ίδια ημέρα διέταξα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, απομάκρυνα τον υπάλληλο από την Υπηρεσία και ζήτησα εγγράφως έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή.

Την επόμενη ημέρα έδωσα συνέντευξη Τύπου και τη μεθεπόμενη ημέρα με προσφυγή μου το Δικαστήριο δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σε 9 ημέρες κατέθεσα μήνυση εναντίον του και ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, μετά την προβλεπομένη διαδικασία τον απέλυσα από τον Δήμο, του καταλόγισα τα υπεξαιρεθέντα, του έβγαλα σε πλειστηριασμό το σπίτι κ.λ.π., κ.λ.π. Τα πάντα. Όλα όσα μου εισηγήθηκε η Νομική Υπηρεσία.

Την επόμενη ημέρα της συνέντευξης μου, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας ανέθεσε σε Οικονομική Επιθεωρήτρια τον εξονυχιστικό έλεγχο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η προκαταρτική αυτή κράτησε 2,5 ολόκληρα χρόνια.

Η Οικονομική Επιθεωρήτρια κατέληξε σε ένα κατάλογο 24 εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση, τον οποίον διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!

Ο Εισαγγελεύς Πλημμελειοδικών συμφώνησε και διαβίβασε την προκαταρτική στον Εισαγγελέα Εφετών ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών συμφώνησε και αυτός και επέστρεψε τον φάκελο για να εισαχθεί στην κύρια ανάκριση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΕΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

Τελικά ενώ δεν ήμουν μεταξύ των «εμπλεκομένων» στην υπόθεση και ενώ δεν είχα κληθεί κατά το στάδιο της προανάκρισης, βρέθηκα στο Δικαστήριο με την κατηγορία της ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ! Ότι δηλαδή καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον επίορκο υπάλληλο και συναποφασίζαμε, ενώ ποτέ δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε καλημέρα!…

Στο Δικαστήριο όπως ήταν φυσικό δεν απεδείχθη η εναντίον μου κατηγορία, αλλά τελικά ο Εισαγγελέας ΑΛΛΑΞΕ την κατηγορία και πρότεινε την καταδίκη μου για «ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ»!…

Δεν μπορούσε όμως να στηριχθεί και αυτή η κατηγορία διότι ουδείς κατέθεσε ότι είχα ασκήσει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στα καθήκοντά του.

Έτσι ενώ περίμενα να τελειώσει η περιπέτειά μου, άκουσα από το στόμα του Προέδρου έκπληκτος, ότι ΑΛΛΑΞΕ η κατηγορία και καταδικάζομαι αυτή την φορά με την κατηγορία της «ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΣ»! Ήταν δυνατόν;

Τί ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ να κάνω ως Δήμαρχος αφού δεν είχα κρατήσει για τον εαυτό μου καμία αρμοδιότητα σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου;

Δηλαδή σκέφτηκα μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου:

 1. Ο Προϊστάμενος του υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε κατά τον έλεγχο του ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
 2. Ο Κεντρικός Διαχειριστής που έδινε καθημερινά με εντολή του Ταμία χρήματα στον υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε και ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
 3. Η Γραμματεία του Ταμία που έλεγχε τον υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε κατά τον έλεγχό του και ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ όλοι.
 4. Ο Ταμίας του Δήμου που έλεγχε τον υπεξαιρέτη δεν αντελήφθη την υπεξαίρεση και βεβαίως ποτέ δεν ενημέρωσε τον αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών ή τον Δήμαρχο και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο με ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
 5. Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο υπάγεται ο έλεγχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν είχε βρει!
 6. Η Εφορία από την οποία υπεξαιρούσε χρήματα ο επίορκος υπάλληλος, έδινε πάντα στον Δήμο φορολογική ενημερότητα, δηλαδή καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δε έβρισκε!
 7. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα οποία υπεξαιρούσε χρήματα ο επίορκος υπάλληλος έδιναν πάντα στο Δήμο ασφαλιστική ενημερότητα, δηλαδή καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έβρισκαν!
 8. Το Υπουργείο Οικονομικών έλεγξε το Δήμο Θεσσαλονίκης το 2003 και καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν βρήκε! 
 9. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έλεγχε συνεχώς όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προϋπολογισμούς, τους Ισολογισμούς κ.λ.π. του Δήμου καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν βρήκε!
 10. Οι Ορκωτοί Ελεγκτές έλεγχαν κάθε χρόνο τα οικονομικά του Δήμου και εγγράφως βεβαίωναν κάθε χρόνο ότι καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν υπήρχε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.
 11. Οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών (4εις σε 10 χρόνια) με όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις ήταν απολύτως βέβαιοι ότι τα πάντα λειτουργούσαν άψογα στην Ταμειακή Υπηρεσία  και αυτό έκρινε και το Δικαστήριο, ότι δηλαδή ουδεμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ υπήρξε εκ μέρους τους και τους ΑΘΩΩΣΕ.
 12. Όσοι είχαν εισαγγελική εντολή να ερευνήσουν τα οικονομικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ εδώ και 5 χρόνια (από 20-2-2008) και απάντησαν ΜΕΤΑ την καταδίκη μου ότι παίχτηκαν από ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ υπάλληλο 12 εκ. € στο Χρηματιστήριο, καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκαναν. 

ΠΟΙΟΣ λοιπόν ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ να κάνει κάτι, κατά το Δικαστήριο και αποφάσισε να τον στείλει στην ΦΥΛΑΚΗ;

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

 • Έστω και αν δεν είχε καμία αρμοδιότητα!
 • Έστω και αν δεν είχε κανένα κίνητρο!
 • Έστω και αν δεν είχε κανένα όφελος!

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου παραδέχθηκε μπροστά σε όλο το ακροατήριο, ότι δεν προέκυψε απολύτως τίποτα από τον έλεγχο των οικονομικών μου.

Ούτε μεταβολή των περιουσιακών μου στοιχείων κατά την περίοδο των 12 χρόνων της Δημαρχίας μου, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό, ούτε υπεράκτιες εταιρείες, ούτε σκάφη, ούτε καζίνο, ούτε μπουζούκια, ούτε προκλητική ζωή. Ούτε τίποτα.

ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ;  Ασφαλώς όχι!

Τί τελικά έκανα έτσι ώστε να αποφασίσει το Δικαστήριο να πεθάνω στην φυλακή;

Διότι τί άλλο επιθυμείς όταν βάζεις ισόβια σε ένα συνάνθρωπό σου που είναι ήδη 66 ετών;

Τί τελικά έκανα και τιμωρήθηκα τόσα σκληρά;

Ποιος θα πει κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;

Γι αυτό ομιλώ από την πρώτη ημέρα για ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ!

Αυτά σκέφτομαι και δεν μπορεί να με πιάσει ο ύπνος «…


Responses

 1. Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΝ SACCO ΚΑΙ VANCETTI. O BAΣΙΛΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΑΒΛΑΚΕΣ ΟΙ «ΦΙΛΟΙ»ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΙ …Α Δ Ε Ξ Ι Ο Ι. Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ »Η ΕΚΔΙΚΗΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΟΥ». ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΙΓΟΝ ΝΙΟΝΙΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ(ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΥΡΟΥΝ;), ΣΚΑΤΟΚΥΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ «ΦΙΛΩΝ»,ΔΕΝ Α Γ Γ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΡΕΕΕ, ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΝ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ.
  ΚΑΙ ΜΗ Χ(ΟΙ)ΡΟΤΕΡΑ
  ΥΓ ΡΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ Γ Ε Ν Ι Κ Ω Σ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΦΗΜΕΜΡΙΔΕΣ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ…

 2. Βασίλη κουράγιο…….

 3. Σωστα τα λες φιλε νικ δεν εχει αρμοδιοτητα ο Υπ Δικαιοσυνης και οτι υπαρχει το εφετειο ,ομως ειναι μια προσπαθεια να σκυψει στην υποθεση αυτη και να εισηγηθει ο ιδιος την αποφυλακιση υπ ορους η ανευ ορων μεχρι το εφετειο οπου σιγουρα θα αθωωθει
  Στην Ελλαδα ολα γινονται !!

  • Ναι ομως ξεχνας οτι η κυβερνηση ειναι οικουμενικη και οτι ο υπουργος δικαιοσυνης προερχεται απο ευαισθητο πολιτικο χωρο! Αρα αδυνατον να επεμβει…

 4. Μήπως δεν έκανες ‘τίποτα’ γι’αυτό τιμωρήθηκεσ…στην Ελλάδα έτσι είναι προφανώς!!! Τι είναι αυτό που διαβάζω..ταινία για το Hollywood!! το ψέμα, το δήθεν κυρίαρχη όπως πάντα άντε να βρει κανείς το δίκιο του! Υπομονή τίποτα δεν έχει τελειώσει έχεις πολλά να κάνεις το καλοκαίρι πλησιάζει όλα θ’αλλάξουν κ ας χαίρονται κάποιοι τώρα …θα χάσουν αυτοί τον ύπνο τους σε λίγο!!!

 5. Μην απελπίζεστε…Υπάρχει και ο θεός….

 6. Η δίκη ήταν μια παρωδία!!! Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε απλά και μόνο στα λεγόμενα του Σαξώνη. Δεν βρέθηκε κανένας μάρτυρας στο δικαστήριο που να υποστηρίξει το παραμικρό εναντίον του Δημάρχου εκτός βέβαια από τη νέα διοίκηση του Δήμου η οποία πάλι δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο αλλά αρκέστηκε στα «υποθέτω» έχω την αίσθηση» και άλλα τέτοια συναφή. Μόνο ο κ. Καπόν είπε κάποιες αλήθειες και μετά μόνο που δεν τον φάγανε ζωντανό.
  Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του δικαστηρίου αγνόησε επιδεικτικά το ότι ο Σαξώνης έκλεβε αποδεδειγμένα από το 1993, πολύ πριν αναλάβει δηλαδή Δήμαρχος ο Παπαγεωργόπουλος, όπως αγνόησε και τόσα άλλα αποδεικτικά στοιχεία που ήταν κραυγαλέα. Ο κ. Αποστολάκης αποτελεί ντροπή για το δικαστικό σώμα. Αν περιμένουμε από τέτοιους δικαστές να μας αποδώσουν δικαιοσύνη τότε λυπάμαι πολύ αλλά δεν έχουμε καμιά ελπίδα.
  Δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κ. Παπαγεωργόπουλο……. γιατί;Ποιο ήταν το σκεπτικό του; Ότι ο Παπαγεωργόπουλος έκλεβε από κούνιας; Και αν το έκανε έχει αποδείξεις για αυτό; Εγώ νομικός δεν είμαι αλλά γνωρίζω ότι για να καταδικαστεί κάποιος πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις και όχι ενδείξεις και προσωπικές εκτιμήσεις των δικαστών που τον δικάζουν. Γιατί ξεκίνησαν τη δίκη αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα γύρω από την υπόθεση της υπεξαίρεσης;
  Τα ερωτήματα είναι πολλά και δυστυχώς μένουν αναπάντητα και μας γεμίζουν αγανάκτηση εμάς που δεν μας θίγει άμεσα η φυλάκιση του Δημάρχου. Ο ίδιος Δήμαρχος πώς αισθάνεται….
  Δήμαρχε σου εύχομαι ολόψυχα μέσα από την καρδιά μου να τελειώσει το μαρτύριο σου αν και ο δρόμος που έχεις να διανύσεις είναι πολύ μακρύς. Υπομονή και δύναμη να σου δίνει ο Θεός γιατί με τους ανθρώπους είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα.

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

  • Αγάπησα περισσότερα τα ζώα από τότε που γνώρισα τους ανθρώπους σας λέει κάτι?

 7. Δήμαρχε κάνε υπομονή σε λίγο θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθείς ! Έχεις τις ευχές μου για καλή σωματική και ψυχική υγεία ….σε λίγο θα είσαι και πάλι ήρεμος και κοντά μας !

 8. κ ΔΗΜΑΡΧΕ
  Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  ΟΙ «ΣΦΟΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΙ «ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ
  ΚΡΑΤΗΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΡΝΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
  ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 9. 12 Απριλίου 2013KAYTA ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Τ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΒΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
  κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ τ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ?????????????????????

  ΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΚΑΙ Π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΘΗΝΩΝ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?????

  – ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο κ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ??
  -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ???
  – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ?????

  – Η ΜΗΠΩΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ -ΛΙΠΟΨΥΧΟΥΝΤΩΝ» ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ » ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ » ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ – ‘ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΥ -ΚΑΠΟΤΕ- ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥΒΡΕΧΕ’ ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ‘ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ»»????

  ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΒΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: “Τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς στην οποία με καταδίκασε το Δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ μάλιστα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, κάθομαι και σκέφτομαι…

  Σκέφτομαι όλη τη διαδρομή της 5ετούς ταλαιπωρίας μου. Ήταν 18-2-2008 όταν πιάσαμε τον υπεξαιρέτη, όπως καθημερινά πιάνουν σε δημόσιες υπηρεσίες και σε Υπουργεία.
  Ήταν ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Δήμου, ένας από τους 5.000 υπαλλήλους του Δήμου, ο οποίος είχε προσληφθεί απ’ ότι πληροφορήθηκα επί Δημαρχίας του αείμνηστου Θεοχάρη Μαναβή το 1986, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.
  Ούτε είχαμε γνωρισθεί ποτέ, ούτε στο γραφείο μου ποτέ είχε μπει, ούτε σε καμία εκδήλωσή μου είχε έρθει, ούτε με είχε πάρει ποτέ τηλέφωνο, ούτε χρόνια πολλά μου είχε πει ποτέ.
  Σε χρόνο μηδέν προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μου συνέστησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου:
  Την ίδια ημέρα διέταξα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, απομάκρυνα τον υπάλληλο από την Υπηρεσία και ζήτησα εγγράφως έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή.
  Την επόμενη ημέρα έδωσα συνέντευξη Τύπου και τη μεθεπόμενη ημέρα με προσφυγή μου το Δικαστήριο δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία.
  Σε 9 ημέρες κατέθεσα μήνυση εναντίον του και ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, μετά την προβλεπομένη διαδικασία τον απέλυσα από τον Δήμο, του καταλόγισα τα υπεξαιρεθέντα, του έβγαλα σε πλειστηριασμό το σπίτι κ.λ.π., κ.λ.π. Τα πάντα. Όλα όσα μου εισηγήθηκε η Νομική Υπηρεσία.
  Την επόμενη ημέρα της συνέντευξης μου, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας ανέθεσε σε Οικονομική Επιθεωρήτρια τον εξονυχιστικό έλεγχο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  Η προκαταρτική αυτή κράτησε 2,5 ολόκληρα χρόνια.
  Η Οικονομική Επιθεωρήτρια κατέληξε σε ένα κατάλογο 24 εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση, τον οποίον διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!
  Ο Εισαγγελεύς Πλημμελειοδικών συμφώνησε και διαβίβασε την προκαταρτική στον Εισαγγελέα Εφετών ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!
  Ο Αντεισαγγελέας Εφετών συμφώνησε και αυτός και επέστρεψε τον φάκελο για να εισαχθεί στην κύρια ανάκριση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΕΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!
  Τελικά ενώ δεν ήμουν μεταξύ των «εμπλεκομένων» στην υπόθεση και ενώ δεν είχα κληθεί κατά το στάδιο της προανάκρισης, βρέθηκα στο Δικαστήριο με την κατηγορία της ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ! Ότι δηλαδή καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον επίορκο υπάλληλο και συναποφασίζαμε, ενώ ποτέ δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε καλημέρα!…
  Στο Δικαστήριο όπως ήταν φυσικό δεν απεδείχθη η εναντίον μου κατηγορία, αλλά τελικά ο Εισαγγελέας ΑΛΛΑΞΕ την κατηγορία και πρότεινε την καταδίκη μου για «ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ»!…
  Δεν μπορούσε όμως να στηριχθεί και αυτή η κατηγορία διότι ουδείς κατέθεσε ότι είχα ασκήσει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στα καθήκοντά του.
  Έτσι ενώ περίμενα να τελειώσει η περιπέτειά μου, άκουσα από το στόμα του Προέδρου έκπληκτος, ότι ΑΛΛΑΞΕ η κατηγορία και καταδικάζομαι αυτή την φορά με την κατηγορία της «ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΣ»! Ήταν δυνατόν;
  Τί ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ να κάνω ως Δήμαρχος αφού δεν είχα κρατήσει για τον εαυτό μου καμία αρμοδιότητα σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου;
  Δηλαδή σκέφτηκα μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου:
  1.Ο Προϊστάμενος του υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε κατά τον έλεγχο του ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
  2.Ο Κεντρικός Διαχειριστής που έδινε καθημερινά με εντολή του Ταμία χρήματα στον υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε και ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
  3.Η Γραμματεία του Ταμία που έλεγχε τον υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε κατά τον έλεγχό του και ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ όλοι.
  4.Ο Ταμίας του Δήμου που έλεγχε τον υπεξαιρέτη δεν αντελήφθη την υπεξαίρεση και βεβαίως ποτέ δεν ενημέρωσε τον αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών ή τον Δήμαρχο και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο με ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
  5.Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο υπάγεται ο έλεγχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν είχε βρει!
  6.Η Εφορία από την οποία υπεξαιρούσε χρήματα ο επίορκος υπάλληλος, έδινε πάντα στον Δήμο φορολογική ενημερότητα, δηλαδή καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δε έβρισκε!
  7.Τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα οποία υπεξαιρούσε χρήματα ο επίορκος υπάλληλος έδιναν πάντα στο Δήμο ασφαλιστική ενημερότητα, δηλαδή καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έβρισκαν!
  8.Το Υπουργείο Οικονομικών έλεγξε το Δήμο Θεσσαλονίκης το 2003 και καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν βρήκε!
  9.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έλεγχε συνεχώς όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προϋπολογισμούς, τους Ισολογισμούς κ.λ.π. του Δήμου καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν βρήκε!
  10.Οι Ορκωτοί Ελεγκτές έλεγχαν κάθε χρόνο τα οικονομικά του Δήμου και εγγράφως βεβαίωναν κάθε χρόνο ότι καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν υπήρχε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.
  11.Οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών (4εις σε 10 χρόνια) με όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις ήταν απολύτως βέβαιοι ότι τα πάντα λειτουργούσαν άψογα στην Ταμειακή Υπηρεσία και αυτό έκρινε και το Δικαστήριο, ότι δηλαδή ουδεμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ υπήρξε εκ μέρους τους και τους ΑΘΩΩΣΕ.
  12.Όσοι είχαν εισαγγελική εντολή να ερευνήσουν τα οικονομικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ εδώ και 5 χρόνια (από 20-2-2008) και απάντησαν ΜΕΤΑ την καταδίκη μου ότι παίχτηκαν από ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ υπάλληλο 12 εκ. € στο Χρηματιστήριο, καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκαναν.
  ΠΟΙΟΣ λοιπόν Όσοι είχαν εισαγγελική εντολή να ερευνήσουν τα οικονομικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ εδώ και 5 χρόνια (από 20-2-2008) και απάντησαν ΜΕΤΑ την καταδίκη μου ότι παίχτηκαν από ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ υπάλληλο 12 εκ. € στο Χρηματιστήριο, καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκαναν. ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ να κάνει κάτι, κατά το Δικαστήριο και αποφάσισε να τον στείλει στην ΦΥΛΑΚΗ;
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
  •Έστω και αν δεν είχε καμία αρμοδιότητα!
  •Έστω και αν δεν είχε κανένα κίνητρο!
  •Έστω και αν δεν είχε κανένα όφελος!
  Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου παραδέχθηκε μπροστά σε όλο το ακροατήριο, ότι δεν προέκυψε απολύτως τίποτα από τον έλεγχο των οικονομικών μου.
  Ούτε μεταβολή των περιουσιακών μου στοιχείων κατά την περίοδο των 12 χρόνων της Δημαρχίας μου, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό, ούτε υπεράκτιες εταιρείες, ούτε σκάφη, ούτε καζίνο, ούτε μπουζούκια, ούτε προκλητική ζωή. Ούτε τίποτα.
  ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ; Ασφαλώς όχι!
  Τί τελικά έκανα έτσι ώστε να αποφασίσει το Δικαστήριο να πεθάνω στην φυλακή;
  Διότι τί άλλο επιθυμείς όταν βάζεις ισόβια σε ένα συνάνθρωπό σου που είναι ήδη 66 ετών;
  Τί τελικά έκανα και τιμωρήθηκα τόσα σκληρά;
  Ποιος θα πει κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
  Γι αυτό ομιλώ από την πρώτη ημέρα για ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ!
  Αυτά σκέφτομαι και δεν μπορεί να με πιάσει ο ύπνος “…

  https://papageorgopoulos.wordpress.com/2013/04/12/1204-2/

  Αναρτήθηκε από ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στις Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013

  • Μα τι να πει ο υπουργος δικαιοσυνης? Εκρεμμει εφετειο οπου ο πα»γεωργοπουλος μπορει να αθωωθει περα ως περα. Δεν εχει καμια αμοδιοτητα να πει κατι ο υπουργος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: