Αναρτήθηκε από: admin | 7 Δεκεμβρίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Νέα γκάφα της διοίκησης Μπουτάρη»


Με αφορμή τον καταλογισμό εκ μέρους της Εφορίας στον Δήμου Θεσσαλονίκης  1.125.000 € ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΜΠΟΥΤΑΡΗ

 Η διοίκηση του κ. Μπουτάρη έκανε πολλές γκάφες κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της, αυτό όμως που συνέβη προ ημερών με την υπόθεση ΦΠΑ, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά από της ιδρύσεως του να χρωστά από μη δήθεν καταβολή ΦΠΑ για παρεχόμενες υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Γυμναστήρια, ΚΑΠΗ κ.λ.π.) 1.125.000 € στην Εφορία και συγχρόνως να λοιδορούνται άξια στελέχη της Τ.Α., ξεπερνά κάθε προηγούμενο!.

 Τι ακριβώς συνέβη;

 Απλά ο Δ.Θ., όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, δεν εισέπραξε από τους πολίτες και κατ’ επέκταση δεν κατέβαλε ποτέ στην Εφορία ΦΠΑ, διότι οι ΟΤΑ βάσει του ν.2859/2000 εξαιρούνται της καταβολής ΦΠΑ.

 Στις 16 Μαρτίου όμως του 2011 ο κ. Μπουτάρης έδωσε συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησε την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, διότι δήθεν ο Δ.Θ. θα έπρεπε να καταβάλει ΦΠΑ στην Εφορία για τις παρεχόμενες υπ’ αυτού υπηρεσίες!…

 Διαβάζω στο δελτίο Τύπου του Δ.Θ. από την συνέντευξη εκείνη: «Κακώς δεν αποδόθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο ΦΠΑ στο κράτος», «Ο Δ.Θ. καταστρατηγούσε επί σειρά ετών τις σχετικές φορολογικές διατάξεις», «Ο Δήμος καταστρατηγούσε και τους νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού σε ότι αφορά υπηρεσίες που προσφέρονται στην πόλη μας όπως Γυμναστήρια, Ωδεία, κ.λ.π.» και άλλα φαιδρά παρόμοια.

 Με αυτό το σκεπτικό της Διοίκησης του κ. Μπουτάρη η Εφορία την προηγούμενη εβδομάδα καταλόγισε 1.125.000 για ΦΠΑ      στον Δ.Θ. για τα τελευταία 19 χρόνια και δέσμευσε τις καταθέσεις στις τράπεζες όλων όσων διετέλεσαν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι στα σχετικά όργανα του Δ.Θ.!…

Μόλις όμως η Εφορία προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια η Διοίκηση του κ. Μπουτάρη ξέχασε όσα έλεγε μόλις προ μηνών εναντίον του Παπαγεωργόπουλου και κατήγγειλε ότι « ήταν άδικη και διακριτική εις βάρος του Δ.Θ. η μεταχείριση του κράτους» ότι «κανένας άλλος Δήμος δεν καταβάλλει ΦΠΑ», ότι «οι υπάλληλοι της ΔΟΥ επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο» κ.λ.π., ανέθεσε δε στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να αντικρούσει την Εφορία….

Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας.

Για να χτυπήσουν τον Παπαγεωργόπουλο, τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δεν διστάζουν να κάνουν κακό στον Δήμο, να κάνουν κακό κατ’ επέκταση στους Θεσσαλονικείς…..

Καλώ τον συντοπίτη Υπουργό Οικονομικών κ. Ελ. Βενιζέλο να δώσει άμεσα λύση στην καινούργια αυτή γκάφα της Διοίκησης του κ. Μπουτάρη».


Responses

  1. Ο Γ. Μπουτάρης αντί να συκοφαντεί συνεχώς τον Β. Παπαγεωργόπουλο, ας φροντίσει για την καθαριότητα της πόλης. Στα 40 χρόνια που ζω στην Θεσσαλονίκη πρώτη φορά παρουσιάζει αυτήν την εικόνα η πόλη. Έρχονται γιορτές και η πλατεία Αριστοτέλους φημίζει τσίρκο, δεν υπάρχει ούτε ένα δένδρο, η έστω ούτε ένα καράβι στολισμένο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: