Αναρτήθηκε από: admin | 17 Ιανουαρίου 2011

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:»Κωνσταντίνε Καραμανλή η Θεσσαλονίκη σε ευγνωμονεί!»


Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:»Κωνσταντίνε Καραμανλή η Θεσσαλονίκη σε ευγνωμονεί!»

 

(Ολόκληρη η Ομιλία του Β.Παπαγεωργόπουλου)

Υψηλοί Προσκεκλημένοι, Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,
Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα τιμής και ημέρα μνήμης.
Τιμής για έναν μεγάλο πολιτικό Άνδρα, που προσέφερε πολλά, πάρα πολλά, στο Έθνος, στην πατρίδα, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλονίκη μας.
Τιμούμε σήμερα μια τεράστια πολιτική προσωπικότητα, γιατί έχουμε καθήκον να τιμούμε αυτούς που προσέφεραν πολλά και σημαντικά στον τόπο.
«Ευγνώμων γίνου» μας έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.
«Αγνώμων μη γίνου» έλεγε ο Ευριπίδης.
Και εμείς οι Θεσσαλονικείς, εμείς οι Μακεδόνες, δεν είμαστε αγνώμονες.
Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον Κων. Καραμανλή.
Συγχρόνως η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης.
Ημέρα μνήμης, γιατί σ’ αυτόν τον τόπο, που γρήγορα ξεχνάμε, πρέπει εμείς, που έχουμε μνήμη, να υπενθυμίζουμε στους νεότερους, ποιοι φάνηκαν πραγματικά αντάξιοι της πατρίδας, ποιοι μας πήγαν ένα βήμα μπροστά όταν όλοι μας τραβούσαν προς τα πίσω, ποιοι άνοιξαν δρόμους και έδωσαν προοπτική στην νεολαία, ποιοι έβλεπαν 50 και 100 χρόνια μπροστά, ποιοι άλλαξαν κυριολεκτικά τον τόπο, ποιοι αγάπησαν πραγματικά την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ποιοι αγάπησαν πραγματικά την Θεσσαλονίκη μας.
Θα μπορούσα για τον Κων. Καραμανλή να ομιλώ για ώρες, ιδιαίτερα βέβαια για το τεράστιο έργο του εδώ στην Θεσσαλονίκη – άλλωστε όπου και να γυρίσεις βλέπεις έργα Καραμανλή – αλλά στον ελάχιστο χρόνο, που έχω θέλω να αναφερθώ μόνο σε μια προσωπική μου εμπειρία.
Θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνηση ότι ενώ ήμουν νεαρός Βουλευτής –το 1982-  δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας όπου μου είπαν « ο Πρόεδρος θέλει να σας δει»!
Πρόεδρος Δημοκρατίας ήταν ο Κων.Καραμανλής!
Πήγα με ιδιαίτερη αγωνία στο Γραφείο του.
Με υποδέχθηκε με το πατρικό εκείνο χαμόγελο που τον χαρακτήριζε, μου είπε δύο καλά λόγια για το αθλητικό μου παρελθόν και εν συνεχεία άλλαξε.
Το βλέμμα του έγινε διαπεραστικό –είχα την εντύπωση ότι έβλεπε κάπου μακριά-  και με λόγια θερμά μου μίλησε για τον αγώνα του για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πατρίδα μας, μια ιδέα που θα έσωζε και τον θεσμό των Αγώνων και θα μετέτρεπε την Ελλάδα μας σε ιερή  χώρα του κόσμου, χώρα που δεν θα τολμούσε κανένας να την απειλήσει.
Εν συνεχεία μου παρέδωσε δύο μεγάλα προσωπικά του ντοσιέ  με τις ενέργειές  του και με τις θετικότατες δηλώσεις των ηγετών εκείνης της εποχής, από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ηγέτες που συμφωνούσαν για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και με κάλεσε να συστρατευθώ στον ωραίο αυτό αγώνα και να αναλάβω την ενημέρωση της μεγάλης Αθλητικής μας Οικογένειας.
Η τιμή ήταν μεγάλη και η συνάντηση εκείνη θα μου μείνει αξέχαστη.
Ήταν ένας πραγματικός Ηγέτης, ήταν ένας πολύ μεγάλος Οραματιστής.
Κωνσταντίνε Καραμανλή
Δίκαια ο Ελληνικός Λαός σε αποκάλεσε Εθνάρχη!
Η Θεσσαλονίκη δεν σε ξεχνά!
Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επί 12 χρόνια, μέχρι και το 2010, νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχω  στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα σου, εδώ στην Νέα Παραλία της πόλης μας.
Εδώ στην Νέα Παραλία, για να περνά από μπροστά σου η Νεολαία, να ρωτά και να μαθαίνει την μεγάλη σου Εθνική προσφορά, και εσύ να ατενίζεις τον Όλυμπο.
Να σκέφτεσαι τα προτερήματα του Λαού μας.
Και με την παλικαρίσια κορμοστασιά σου και με το αγέρωχο ύφος σου, να μας υπενθυμίζεις ότι είμαστε ένας Λαός με τεράστια ιστορία και τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα και συγχρόνως να μας δίνεις θάρρος και να εμπνέεις τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Γιατί έχει αύριο αυτή η χώρα.
Κωνσταντίνε  Καραμανλή
Η Θεσσαλονίκη σε ευγνωμονεί!___

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: