Αναρτήθηκε από: admin | 16 Ιανουαρίου 2011

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:«Παραδίδουμε μία ΤΕΔΚ εύρωστη, δυνατή και πρωτοπόρο»


Η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης…
Η τελευταία εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία των δημάρχων του νομού, του ΔΣ της Ένωσης και μελών της αυτοδιοικητικής οικογένειας. 

Στην ομιλία του ο (τελευταίος και μακροβιότερος) Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση της ΤΕΔΚ μετά από 12 χρόνια επιτυχούς πορείας παραδίδει έναν οργανισμό εύρωστο οικονομικά, σε ιδιόκτητα γραφεία, με πλήρεις υποδομές και προετοιμασία ώστε να συνδράμει στους δήμους της περιοχής με στόχο μία σύγχρονη Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του Πολίτη.

Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ήταν η πρώτη και πολλές φορές η μόνη ΤΕΔΚ όλης της χώρας που:
– διεκδίκησε και διεκδικεί δικαστικά την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων πόρων της ΤΑ.
– Πιστοποιήθηκε για τη διαχειριστική επάρκειάς της σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429, ώστε να υλοποιεί δράσεις χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ, είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία ή και για λογαριασμό των Δήμων μελών της που στερούνται πιστοποίησης. Παράλληλα υλοποιήθηκαν σημαντικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
– Υλοποίησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των Καποδιστριακών Δήμων.
– Υλοποίησε πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, ένα θέμα που τόσο πολύ απασχόλησε την περιοχή μας πρόσφατα με τα κρούσματα του υιού του Δυτικού Νείλου.
– Εκπόνησε έγκαιρα μελέτες ώστε από 1-1-11 όλος ο νομός Θεσσαλονίκης να εξυπηρετείται από επιδοτούμενη αστική συγκοινωνία.
– Διοργάνωσε Διάσκεψη των φορέων του νομού και εξέδωσε κοινή Διακήρυξη για τη δημιουργία Τράπεζας Νερού.
– Ίδρυσε σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing.
– Προώθησε την ίδρυση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου Θεσσαλονίκης:
– Διεκδίκησε και πέτυχε την αντιμετώπιση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών ως ασθενών με τη δημιουργία Κέντρων Υποκαταστάτων σε μονάδες του ΕΣΥ.
– Πραγματοποίησε έρευνες (Δημοσκοπήσεις) για τις απόψεις των πολιτών αλλά και της ίδιας της αυτοδιοικητικής οικογένειας πάνω σε μείζονα ζητήματα (Διοικητική Μεταρρύθμιση, μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων, εκλογικό σύστημα, τα τοπικά προβλήματα, την αξιολόγηση υπηρεσιών κ.α).

Την εκδήλωση ευλόγησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως  Βαρνάβας, ο οποίος στο χαιρετισμό του παρακάλεσε, «ως πρεσβύτερος αδελφός και ως δεσπότης» τα στελέχη της αυτοδιοίκησης να παραμερίσουν τις όποιες διαφωνίες τους για να εργαστούν αποδοτικότερα για το καλό του τόπου και του λαού, καθώς μέσα στην πολύπλευρη κρίση της Πατρίδας μας «κανείς δεν περισσεύει». Τους διαβεβαίωσε παράλληλα πως «η Εκκλησία θα αποτελεί πάντα για την Αυτοδιοίκηση μία ανοικτή αγκαλιά». «Σε δύσκολες ώρες σαν κι αυτή όχι μόνο τα επιδόματα, μα και τους λαιμούς μας θα κόψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έκτακτη επιχορήγηση 10.000 ευρώ, έτυχε στο Δήμο Παύλου Μελά. Με απόφαση του κ. Παπαγεωργόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως τα τρόφιμα που έμειναν από τη δεξίωση στάλθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και τον αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα, προκειμένου να διατεθούν στο εκεί συσσίτιο των απόρων.

Σημειώσεις:
1. Η εκδήλωση ήταν η τελευταία γιατί η ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, όπως όλες οι ΤΕΔΚ της χώρας με τον «Καλλικράτη» διαλύονται και επανασυντίθενται ως Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.
2. Δωρεάν φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να «κατεβάσετε» από την ιστοσελίδα www.photoreportage.gr

Δείτε εδώ όλο το κείμενο της ομιλίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου…Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: