Αναρτήθηκε από: admin | 14 Δεκεμβρίου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:»Είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι για συγκρίσεις όσον αφορά το έργο μας και σήμερα και αύριο.»


Β.Παπαγεωργόπουλος: Σε 17 ημέρες από σήμερα θα παραδώσω το Δήμο Θεσσαλονίκης στη νέα Δημοτική Αρχή που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Θα παραδώσω έναν Δήμο άριστα οργανωμένο, με 4.500 υπαλλήλους, ο οποίος καταθέτει κάθε μέρα ένα τεράστιο έργο, το οποίο είναι ορατό και αντιληπτό από όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και όλους τους επισκέπτες της πόλης μας.
Είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι για συγκρίσεις όσον αφορά το έργο μας και σήμερα και αύριο.
Συγκρίσεις σήμερα με άλλους Δήμους, αλλά και αύριο θα έχουμε όλη τη δυνατότητα να συγκρίνουμε το έργο της σημερινής Διοίκησης με αυτό της αυριανής, όποια και αν είναι αυτή, κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών που είναι η θητεία της.
Συγχρόνως θα παραδώσω την 1η Ιανουαρίου 2011 στη νέα Δημοτική Αρχή έναν Δήμο οικονομικά υγιή.
Έναν Δήμο που δεν συγκρίνεται με τους άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας και στο επίπεδο των δανείων και στο επίπεδο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και στο επίπεδο των χρηματικών ποσών που έχει λαμβάνειν από την κεντρική εξουσία.
Έναν Δήμο πολύ καλά οργανωμένο και στον οικονομικό τομέα, με σωστή εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος όπως και η ίδια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εγγράφως βεβαιώσει (συνημ.1).
Σήμερα λοιπόν στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου ότι :
1) Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στους 4.500 εργαζόμενους στο Δήμο μας
2) Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο (ΙΚΑ, ΤΑΔΚΥ, ΤΥΔΚΥ κ.λ.π.) (συνημ.2).
3) Τα δάνεια που έχει συνάψει ο Δ.Θ. είναι ελάχιστα.
Συνολικά φθάνουν στο ύψος των 43 εκατ.ευρώ (συνημ.3), όταν για παράδειγμα του Δήμου Πειραιά φθάνουν τα 165 εκατ.ευρώ και του Δήμου Αθηναίων τα 203 εκατ.ευρώ.
4) Τα τοκοχρεωλύσια που καταβάλλει ο Δ.Θ.για την εξυπηρέτηση των δανείων του είναι απειροελάχιστα.
Καταβάλλει μόνον 7 εκατ.ευρώ περίπου το χρόνο, ένα ποσόν που είναι μικρότερο του 2% του προϋπολογισμού του (συνημ.3)!
5) Οι σημερινές υποχρεώσεις του Δ.Θ. προς τρίτους (προμηθευτές κ.λ.π.) φθάνουν μόλις τα 11,2 εκατ.ευρώ (συνημ.4), δηλαδή το 3% του προϋπολογισμού του, όταν είναι γνωστό ότι σε άλλους Δήμους οι αντίστοιχες υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 100 εκατ.ευρώ…..
6) Είναι επίσης γνωστό ότι αντί συγχαρητηρίων στον Δ.Θ. που απεκάλυψε την γνωστή υπεξαίρεση χρημάτων της Εφορείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων από το 1993, η Κυβέρνηση χαρακτήρισε τον Δ.Θ.  ως «επιτηδευματία» και του επέβαλλε πλέον των υπεξαιρεθέντων που φθάνουν στο ύψος των 7,2 εκατ.ευρώ και 15 εκατ. πρόστιμο….
Μετά το προ ημερών έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών ότι ο Δ.Θ. ΔΕΝ είναι «επιτηδευματίας» (συνημ.5), εξαφανίζεται αυτομάτως το πρόστιμο των 15 εκατ.ευρώ και παραμένει το υπεξαιρεθέν ποσό, δηλαδή τα 7,2 εκατ.ευρώ, τα οποία καλείται το Υπουργείο Οικονομικών να τα απαλείψει, ή στη χειρότερη περίπτωση να τα «ρυθμίσει» σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει σε άλλους Δήμους π.χ. Δήμο Πειραιώς κ.λ.π.
Απέναντι σε αυτές τις υποχρεώσεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης:
1) Έχει λαμβάνειν με Νόμο από την Κυβέρνηση 33,5 εκατ.ευρώ από τα «παρακρατηθέντα» από τον Δ.Θ. κατά τα χρόνια 1999-2004.
2) Έχει λαμβάνειν 6,5 εκατ.ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων  Επενδύσεων για την αποπληρωμή του νέου Δημαρχείου, χρήματα τα οποία έχει ήδη καταβάλλει εξ ιδίων ο Δ.Θ.
3) Έχει λαμβάνειν 1,8 εκατ.ευρώ από τον ΟΤΕ κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, λόγω χρησιμοποίησης δημοτικού χώρου από τον ΟΤΕ.
4) Έχει λαμβάνειν 7 εκατ.ευρώ λόγω απαλλοτριώσεων για το ΜΕΤΡΟ, δημοτικής έκτασης στην περιοχή του Σ.Μ.Α., για τα οποία εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.
5) Έχει λαμβάνειν 30 εκατ.ευρώ από την κεντρική εξουσία, όσα δηλαδή κατά το τρέχον έτος παρανόμως «παρεκράτησε» η Κυβέρνηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης!
Ήδη με ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης έχει κινηθεί η διαδικασία για την δικαστική διεκδίκηση του παραπάνω ποσού.
6) Πέραν αυτών των 80 εκατ.ευρώ, έχει ανείσπρακτες υποχρεώσεις ιδιωτών, Α.Ε. και Φορέων προς το Δ.Θ. ύψους 65,5 εκατ.ευρώ (συνημ.6).
Και τα 65,5 εκατ.ευρώ ο Δ.Θ. τα έχει βεβαιώσει και κινείται με όλους τους νόμιμους τρόπους για την είσπραξή τους.
Αυτός είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης!
Ένας Δήμος με τεράστιο έργο και συγχρόνως οικονομικά υγιής, όταν όλη σχεδόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταρρεύσει οικονομικά και όταν όλοι γνωρίζουν ότι και η κεντρική εξουσία έχει καταρρεύσει οικονομικά και με το γνωστό «Μνημόνιο» μας έχει εντάξει στο άρμα του Δ.Ν.Τ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: