Αναρτήθηκε από: admin | 21 Ιουλίου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:»Ακούει κανείς εκεί στην κυβέρνηση?»


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απέστειλε σήμερα (Τετάρτη) 21 Ιουνίου επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό κ. Φιλ. Σαχινίδη σχετικά με την παράνομη δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητά την άμεση και καταλυτική παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος που έχει να κάνει με την ίδια την λειτουργία του δεύτερου Δήμου της χώρας, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συνεπής προς όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις και προς την Εφορία και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το ΙΚΑ κ.λ.π..

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρει στην επιστολή του:

«Κύριε Υπουργέ,
Παρά το ότι σας ζήτησα επανειλημμένως στο τηλέφωνο και παρά το ότι γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την δέσμευση από το Υπουργείο Οικονομικών των χρημάτων του στις Τράπεζες, δεν επικοινωνήσατε μαζί μου.
Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό και τόσο κρίσιμο θέμα – όπως ακριβώς είναι η λειτουργία του δεύτερου Δήμου της χώρας, των Δημοτικών του Επιχειρήσεων και των Νομικών του Προσώπων – να μην μπορεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που επέβαλλε το επαχθές αυτό μέτρο εις βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλώ όπως προχωρήσετε σε άρση των επιβληθέντων μέτρων εις βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης – όπως σας έχουμε από εβδομάδος ζητήσει με σχετική αίτησή μας που βρίσκεται στο Γραφείο σας – ενός Δήμου που έχει 4.500 υπαλλήλους και είναι συνεπέστατος προς όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις και προς την Εφορία και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το ΙΚΑ κ.λ.π., ενός Δήμου του οποίου η ίδια η Διοίκηση απεκάλυψε πριν από 2,5 ολόκληρα χρόνια ότι ένας υπάλληλός της υπεξαιρούσε από το 1993 χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία με πλήρη συνευθύνη των τελευταίων τα οποία έδιδαν συνεχώς στον Δήμο Θεσσαλονίκης φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα!
Αντί λοιπόν ο Δήμος Θεσσαλονίκης να εισπράξει συγχαρητήρια, του δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις του στις Τράπεζες!
Περιμένω εντός της ημέρας τις αποφάσεις σας».

Επιστολη


Responses

 1. αγαπητε Βασίλη
  Αν και ιδεολογικά ανήκω στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και ποτέ δεν σε ψήφισα, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι ήσουν επιτυχημένος Δήμαρχος, ακριβώς γιατί καταρχήν έκανες τα αυτονόητα. Δηλαδή είχες πετυχημένη διαχείριση απορριμμάτων, φρόντισες τους δρόμους με τακτικές ασφαλτοστρώσεις, αλλά και τα πεζοδρόμια της πόλης, προώθησες τα έργα του παραλιακού μετώπου, έκανες το δίκτυο ποδηλατοδρόμων κλπ. Βέβαια δεν σε τιμα το γεγονός της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση της γνωστής υπεξαίρεσης.
  Η αντιμετώπιση σου απο το γνωστό ράθυμο αλλά και εκδικητικό βαθύ κράτος της Αθήνας κυρίως και του ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως είναι αναμενόμενη. Και είναι απαράδεκτη γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο σε όμοιες περιπτώσεις πχ Πειραιάς κλπ.
  Εκδικητικά και κοντόφθαλμα δεν χορήγησε το τελευταίο ποσόν για το Δημαρχείο. Εκδικητικά προχώρησε στην κατάσχεση ως τιμωρία για την μετακόμιση του Δήμου σ’ αυτό.
  Ίσως εκδικητικά ο ανύπαρκτος Ρέππας (είναι υπουργός; που ήταν αυτός για εννέα μήνες;) απείλησε την πόλη με… καταγγελία της σύμβασης κατασκευής του μετρό.
  Θα ήθελα να κατεβείς και πάλι ως υποψήφιος Δήμαρχος, ανεξάρτητα απο κομματικές στηρίξεις.Στο κάτω κάτω πόσο σε στήριξε η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν και της δικής σου παράταξης.
  Να εισαι βέβαιος ότι πολλοί Θεσσαλονικείς ανεξάρτητα απο κομματικές ή ιδεολογικές τοποθετήσεις σε εκτιμούν και θα σε θυμούνται ως πετυχημένο Δήμαρχο και με θλίψη θα θυμούνται τη γελοιότητα των ιδεοληπτικών αντιεγκαινίων του Δημαρχείου το περασμένο φθινόπωρο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: