Αναρτήθηκε από: admin | 11 Ιουνίου 2010

Β.Παπαγεωγόπουλος:Έργου συνέχεια…ανάπλαση νέα παραλίας Θεσσαλονίκης


Ικανοποίηση ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της κατασκευής των πάρκων στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Σε δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο «στο κόσμο» συνεχίζουμε με την ίδια ένταση τον αγώνα μας για μια ποιο ομορφή και ποιο ανθρώπινη Θεσσαλονίκη.

«Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης – Τμήμα από το Βασιλικό Θέατρο έως τους Ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων»

Προϋπολογισμός 40.450.000 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά αυτοτελές και λειτουργικά αυτόνομο τμήμα του συνολικού έργου ανάπλασης της Νέας Παραλίας και εκτείνεται από το Βασιλικό Θέατρο έως τον όρμο Σαλαμίνας κι από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 80.000 τ.μ.

Το υπόλοιπο τμήμα του έργου της Ανάπλασης Νέας Παραλίας – από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το Μέγαρο Μουσικής, συνολικού προϋπολογισμού 18.870.000 ευρώ έχει υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Μέτρο 7.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζεται διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων 49.700 τ.μ. με διάφορους τρόπους (χυτά δάπεδα, κυβόλιθοι μαρμάρου, ξύλινα δάπεδα, δάπεδα σκυροδέματος), πρασίνου 30.000 τ.μ. και νερού 190 τ.μ., ελαφριές κατασκευές μικρής κλίμακας (εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων), κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (υπαίθρια γλυπτοθήκη, υδάτινες επιφάνειες, παιδότοποι) και τη δημιουργία αλέας (δενδροστοιχίας) σε μήκος 1.103 μ. του παραλιακού πεζοδρόμου με 332 νέα δένδρα και συνολική φύτευση άνω των 870 νέων δένδρων, όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

4 Μαρτίου 2010 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της Γ. Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, με τον  ο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία ενός συνεχόμενου γραμμικού χώρου με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, μια αλληλουχία διαφοροποιημένων χώρων, με ποικίλες ποιότητες, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, αλλά θα διατηρούν ωστόσο τα χαρακτηριστικά της ενότητας και της συνέχειας, που ο ίδιος ο χαρακτήρας του μετώπου επιβάλλει..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: