Αναρτήθηκε από: admin | 14 Μαΐου 2010

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET) ενόψει της επικείμενης 11ης συνόδου των Βαλκάνιων Δημάρχων


Η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ 11Η ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Σήμερα (Παρασκευή) 14 Μαΐου, στο «Μακεδονία Παλλάς»,  πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου η σύσκεψη  της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET) ενόψει της επικείμενης 11ης συνόδου των Βαλκάνιων Δημάρχων που θα πραγματοποιηθεί

23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2010, στα Τίρανα της Αλβανίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από τις πόλεις  των Τιράνων και της Βάρνας καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Καπετανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού και εντεταλμένος σύμβουλος του Δικτύου BALCINET Βεν. Καρακωστάνογλου, ο αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος, η σύμβουλος διεθνών σχέσεων Κατ. Ζελομοσίδου και υπηρεσιακοί παράγοντες .

Σύμφωνα με σχετική απόφαση η ατζέντα των  θεμάτων που θα απασχολήσουν την  ετήσια τακτική Σύνοδο του BALCINET, στα Τίρανα θα είναι, η αστική ανάπτυξη, η συνεργασία και επιχειρηματικότητα μεταξύ των Βαλκανικών πόλεων και οι παρεμβάσεις σε έργα πρασίνου.

Μιλώντας στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του BALCINET ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει πρωτίστως η διπλωματία των πόλεων να βρίσκει γόνιμο έδαφος στα Βαλκάνια στο πλαίσιο μια διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των μεγάλων Βαλκανικών πόλεων. Μέχρι σήμερα έχουμε δικαιωθεί στην πράξη , αφού τα κοινά μας προβλήματα δημιουργούν τη βάση για διάλογο, προβληματισμό και εξεύρεση λύσεων. Η ατζέντα των θεμάτων της επόμενης Συνόδου που θα γίνει στα Τίρανα θα δώσει το έναυσμα ενός ευρύτερου προβληματισμού με επίκεντρο την σημερινή παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συνεργασίες των πόλεων».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανέλαβε το Δεκέμβριο του 2000 την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Δικτύου Βαλκανικών πόλεων (BALCINET) του οποίου μέλη είναι 30 βαλκανικές πόλεις με σκοπό τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών τους.

Έδρα της εκτελεστικής γραμματείας του Δικτύου ορίστηκε η πόλη της Θεσσαλονίκη με απόφαση της Ιδρυτικής Συνόδου των Δημάρχων. Οι υπηρεσίες του BALCINET έχουν εγκατασταθεί στη Βίλλα Μπιάνκα, στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες με τα εμβλήματα των χωρών– μελών του Δικτύου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: