Αναρτήθηκε από: admin | 6 Απριλίου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,ΕΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ & ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ…


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησης του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» δηλώνοντας  ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την αιφνιδιαστική εφαρμογή του, χωρίς κανένα διάλογο με την αυτοδιοικητική οικογένεια. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη μεθόδευση νομοθετικό και εκλογικό πραξικόπημα, τη στιγμή που με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση κινδυνεύουν να απολυθούν 35.000 εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια τεράστια κοινωνική έκρηξη με την αύξηση της ενεργείας.

Β. Παπαγεωργόπουλος : «Εκφράζω την πλήρη αντίθεση μου στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σχετικά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Είναι αδιανόητο  45 ημέρες πριν την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου να μην γνωρίζει τίποτα η αυτοδιοικητική οικογένεια και να μην υπάρχει κανένας διάλογος!

Βαδίζουμε  προς  ένα Νομοθετικό και Εκλογικό πραξικόπημα.

Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για την χωροθέτηση των Δήμων, τους οικονομικούς πόρους, τις αρμοδιότητες, την κοστολόγηση των νέων αρμοδιοτήτων, το εκλογικό σώμα και τον αριθμό των μεταναστών που θα ψηφίσουν, το εκλογικό σύστημα, την μητροπολιτική διακυβέρνηση, τη λειτουργία ή μη των Δημ. Επιχειρήσεων, τις απολύσεις εργαζομένων, κ.ά.  Κι εάν λάβουμε υπόψη μας τους χάρτες των συνενώσεων που διέρρευσαν στον κυριακάτικο Τύπο, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι «ο Καλλικράτης» πάσχει από αξιοπιστία αφού δεν εφαρμόζεται με ενιαία και καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια το πρόγραμμα της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα  στην Αττική δεν συνενώνεται  Δήμοι των 22.000 – 58.000 κατοίκων (Καματερό, Δάφνη, Άλιμος, Γαλάτσι, κ.ά.) ενώ στη Θεσσαλονίκη ισοπεδώνονται τα πάντα, αφού συνενώνονται  Δήμοι των 45.000-150.000 κατοίκων όπως η Νεάπολη, η Συκιές, η Πολίχνη, οι Αμπελόκηποι, ο Εύοσμος, κ.ά.

Δύο μέτρα και δύο  σταθμά, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξουν από μέρους της Κυβέρνησης σοβαρότερες σκέψεις, αλλά και   αποφάσεις χωρίς κομματικά κριτήρια, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το συμφέρον δηλαδή του απλού πολίτη.

Πιστεύω ότι στο πολεοδομικό  συγκρότημα της Θεσσαλονίκης πρέπει να παραμείνουν οι Δήμοι με τη σημερινή τους μορφή και να θεσπισθεί η Μητροπολιτική Διακυβέρνηση με τη συμμετοχή των Ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των παραγωγικών φορέων και των επιμελητηρίων, προκειμένου να διαχειριστούν το κυκλοφοριακό, την πολεοδομία, την ύδρευση, το περιβάλλον, την καθαριότητα, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη, κ.ά.

Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε για τη λειτουργία ή μη των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τη στιγμή που κινδυνεύουν με απόλυση 35.000 εργαζόμενοι σε αυτές, με αποτέλεσμα να υπάρξει ο κίνδυνος δημιουργίας μιας μεγάλης κοινωνικής έκρηξης.

Για το θέμα του Καλλικράτη, θα πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρότερος και πιο νηφάλιος σχεδιασμός από μέρους της κυβέρνησης».

Δείτε το videoΣχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: