Αναρτήθηκε από: admin | 16 Φεβρουαρίου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:Ειλικρινής και γόνιμος διάλογος για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»


Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ  ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους και με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη» αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Καλώ την κυβέρνηση, να επανεξετάσει τις θέσεις της και να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοικητική οικογένεια, όπως αρμοδιότητες, πόροι, μητροπολιτική διακυβέρνηση, ψήφοι μεταναστών, κ.ά. Στις 14 Νοεμβρίου 2010 θα έχουμε Δημοτικές Εκλογές και με τις προϋποθέσεις που έχουν, ήδη, διαμορφωθεί δεν μπορεί να γίνει καμία Διοικητική Μεταρρύθμιση. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Το θέμα είναι πως θα δημιουργηθούν ισχυροί δήμοι, που σημαίνει μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική εξουσία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στην  ίδια συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκά  κονδύλια Δ΄ Κ.Π.Σ.) και της ένταξης σε αυτό του εγκεκριμένου έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Από τα κονδύλια των δημοσιών επενδύσεων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πρέπει να δοθούν 6,5 εκατ. ευρώ για το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και τέσσερις μήνες ένα νέο επενδυτικό και αναπτυξιακό νόμο» και ότι «ο συγκεκριμένος νόμος θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό διότι μόνο τότε θα χτυπηθεί η ανεργία, το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας».

Και κατέληξε: «Πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα προς αυτή τη κατεύθυνση για νέες επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, παράλληλα με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των δημοσίων επενδύσεων».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: