Αναρτήθηκε από: admin | 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έφτασε το πρώτο «καραβάνι» ανθρωπιστικής βοήθειας στα Τίρανα


Το πρώτο «καραβάνι» ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης έφθασε σήμερα (Παρασκευή) στα Τίρανα.

Οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν κλινοσκεπασμάτα και ρουχισμό που συγκεντρώνονται στο Περίπτερο 4 της HELEXPO.

Έφθασε σήμερα (Παρασκευή) στα Τίρανα το πρώτο κλιμάκιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε ανταποκρινόμενος στο SOS κάλεσμα του Δημάρχου Τιράνων κ.Έντι Ράμα προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειο Παπαγεωργόπουλο, καθώς οι εκτεταμένες καταστροφές που προξένησαν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στη Βόρεια Αλβανία, δημιούργησαν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με εκατοντάδες άστεγους και χιλιάδες άλλους πλημμυροπαθείς.

«Μεταφέρουμε ποσότητες πόσιμου νερού και κουβέρτες, το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνοδεύοντάς τα με τις ευχές και τη συμπαράσταση του Δημάρχου Β.Παπαγεωργόπουλου, του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των Θεσσαλονικέων», ανέφερε ο κ.Μίλτος Μπενάκης, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, φθάνοντας στην Αλβανική Πρωτεύουσα με πενταμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπαιδευμένους εθελοντές. «Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα αποστολή με ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα, με φάρμακα και επιπλέον πόσιμο νερό», διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Τιράνων.

Ο κ.Ράμα υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση «που αναδεικνύει την αξία των δεσμών που οι μεγάλες βαλκανικές πόλεις έχουμε χτίσει. Ευχαριστώ το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη συμβολή του και την ανταπόκρισή του, την ομάδα των εθελοντών για το έργο της, καθώς και όλους όσους προσέφεραν την ενεργό συμπαράστασή τους στο λαό των Τιράνων και της Βόρειας Αλβανίας», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν μέχρι σήμερα οι ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, η ΕΥΑΘ, η HELEXPO και πλήθος επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ στο Περίπτερο 4 της HELEXPO όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσκομίζουν κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό. «Καλούμε τους Θεσσαλονικείς να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο γειτονικό Αλβανικό λαό που δοκιμάζεται», υπογραμμίζει σε σχετική δήλωσή του ο Β.Παπαγεωργόπουλος.


Responses

  1. H HELEXPO προσφέρει το Περίπτερο 4 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση της όποιας βοήθειας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: