Αναρτήθηκε από: admin | 15 Ιανουαρίου 2010

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΙΡΑΝΩΝ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ


SOS ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΙΡΑΝΩΝ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ

Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ

& ΤΗΣ Β.ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Επείγουσα επιστολή SOS  με την οποία καλεί σε άμεση βοήθεια, απέστειλε ο Δήμαρχος Τιράνων κ.Έντι Ράμα στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ακολούθησαν καταστρεπτικές πλημμύρες στην περιοχή της Βόρειας Αλβανίας.


«Είναι οι μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών. Περισσότερες από 10.000 εκτάρια αγροτικής γης στην περιοχή είναι ακόμη κάτω από το νερό, την ώρα που περισσότερα από 2400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Περίπου 600 κάτοικοι περισσότεροι αγρότες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, την ώρα που άλλοι 3.000 περιμένουν βοήθεια. Εξαιτίας σημαντικής καταστροφής του δικτύου ύδρευσης πολλές από τις πλημμυρισμένες κοινότητες δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Υπάρχουν καταστροφές σε αγροτικές και μεταφορικές υποδομές κάνοντας την περιοχή γύρω από τη Σκόνδρα, προσβάσιμη μόνο με μικρές βάρκες. Σ’ αυτή την εντεινόμενη δραματική κατάσταση λόγω του ανεπαρκούς διαχείρισης των πλημμυρισμένων ποταμών από τις αρχές, καθώς η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες μέρες λόγω επερχόμενων καταιγίδων και έντονων βροχοπτώσεων, ως Δήμαρχος της πρωτεύουσας και αρχηγός της αντιπολίτευσης της χώρας, παρακαλώ για την ανθρώπινη αλληλεγγύη και την υποστήριξη της πόλη σας για επείγουσα βοήθεια κάθε είδους για τα θύματα των πλημμυρών», καταλήγει ο Δήμαρχος Τιράνων στην κατεπείγουσα επιστολή του προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέλαβε άμεση πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας όχι μόνον από την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και από τις μεγαλύτερες πόλεις των Βαλκανικών χωρών – μέλη του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων.

Η πρωτοβουλία αυτή συνίσταται στα παρακάτω σημεία:

  • Με διαβίβαση της επιστολής του Δημάρχου Τιράνων στους Δημάρχους των άλλων πόλεων – μελών του BALCINET ο κ. Παπαγεωργόπουλος τους καλεί να σπεύσουν σε βοήθεια. Στη διαβιβαστική επιστολή του αναφέρει: «Στο όνομα της δικτυακής μας φιλίας και των δεσμών συνεργασίας που εγκαθιδρύσαμε όλη την προηγούμενη δεκαετία, σας παρακαλώ να σπεύσετε να προωθήσετε ανάλογες πρωτοβουλίες με αυτές που αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης».
  • Με επιστολή του στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Καμάκα και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο καθ. κ. Νικόλαο Παπαδάκη της ΕΥΑΘ ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητά τη συνδρομή της εταιρείας ύδρευσης Θεσσαλονίκης για την προσφορά και αποστολή μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού προς τους πληγέντες.
  • Με επιστολή του στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εφοδιαστικών αλυσίδων της Θεσσαλονίκης (Super Markets) ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητά τη συνδρομή του για την προσφορά και συγκέντρωση τροφίμων στο Περίπτερο 14 της HELEXPO.
  • Με επιστολή του στον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητά τη συνδρομή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, με παρέμβασή τους σε φαρμακευτικές εταιρείες.
  • Με επιστολή του στον πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θέμη Καρτσιώτη της HELEXPO, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζήτησε την παραχώρηση του Περιπτέρου 14 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης προκειμένου να συγκεντρωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Δήμου Θεσσαλονίκης και όσα ιδιωτικά το επιθυμούν, θα προβούν σε καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών προκειμένου να συμμετέχουν με προσφορά ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων.
  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιπλέον θα προσφέρει σημαντικό αριθμό σκηνών προκειμένου να στηθούν προσωρινοί καταυλισμοί και θα συντονίσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στα Τίρανα.
  • Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης με εκπαιδευμένα στελέχη και κατάλληλο εξοπλισμό και οχήματα (μηχανοκίνητα, βάρκες και ιατρικό εξοπλισμό) θα μεταβεί στα Τίρανα προκειμένου να συμβάλει στη διάσωση και περισυλλογή πληγέντων, στο στήσιμο των καταυλισμών, στην παροχή πρώτων βοηθειών και άλλες υποστηρικτικές δράσεις.
  • Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες βράδυ την έκδοση Ψηφίσματος συμπαράστασης στον Αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από τις πρωτοφανείς πλημμύρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: