Αναρτήθηκε από: admin | 8 Οκτωβρίου 2005

Απολογισμός Έργου 2004


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Απολογισμός Έργου 2004

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Φίλες και φίλοι, Συμπολίτες,

Το 2004 ήταν η χρονιά που η Ελλάδα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Αγώνες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στέλνοντας, με την παρουσία των Δημάρχων των μεγαλύτερων Βαλκανικών πόλεων, το μήνυμα της αναγέννησης των αθλητικών ιδεωδών. Χωρίς περίοδο χάριτος, η συνεργασία της ηγεσίας των διαφόρων Υπουργείων με το Δήμο Θεσσαλονίκης απέκτησε σχεδόν καθημερινή βάση και μπήκαν τα θε­μέλια για την υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων με τη στήριξη της κεντρικής εξουσίας.

Σημαντική ώθηση εξάλλου πήρε ο ίδιος ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς θεσμοθετήθηκαν σημαντικά ζητήματα που ταλάνιζαν για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ξεκίνησε ο διάλογος για το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, και άνοιξε η συζήτηση για τη δημιουργία Μητροπολιτικών Αυτοδι-οικητικών Οργανισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζήτημα ιδιαίτερο κρίσιμο στην πόλη μας που το σύνολο σχεδόν των λειτουργιών της ελέγχεται από τα Υπουργεία και από απόσταση 517 χιλιομέτρων.

Στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται, η Θεσσαλονίκη καλείται να ξαναβρεί τον αναπτυξιακό βηματισμό της. Διεκδικήσαμε με αμείωτη ένταση την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής με αιχμή το Μετρό και την Υποθαλάσσια Αρτηρία, και προωθήσαμε τα μεγάλα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Νέο Δημαρχείο με το υπόγειο παρκινγκ 1000 θέσεων, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, της Αλάνας της Τούμπας, της Βόρειας και Ανατολικής παρυφής του Ιστορικού Κέντρου και πολλά ακόμη σημαντικά έργα. Τα βήματα που έγιναν προοιωνίζουν την έναρξη των εργασιών εντός του 2005. Οι πρωτοβουλίες μας τη χρονιά που πέρασε έβαλαν επίσης τα θεμέλια για την ίδρυση του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Θεσσαλονίκης, τη δραστηριοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, την προβολή της πόλης ως διεθνής επενδυτικός, εκθεσιακός, συνεδριακός και τουριστικός προορισμός και την ανάδειξη της σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη.

Παράλληλα επικεντρώσαμε στην προσοχή μας στην καθημερινότητα του πολίτη. Στην πρόκληση της ανεργίας απαντήσαμε με τις οργανωμένες προσπάθειες του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων. Στους συμπολίτες μας που με κάθε τρόπο δοκιμάζονται σταθήκαμε δίπλα παρέχοντας στήριξη κοινωνική, οικονομική, ακόμη και νομική. Στους νέους εξασφαλίσαμε περισσότερους χώρους άθλησης, καλύτερα σχολεία, περισσότερη κοινωνική προστασία. Στη μετακίνηση, στη δουλειά, στην αναψυχή, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον, τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική για τους κατοίκους και πιο φιλόξενη για τους επισκέπτες.

Πάνω απ’ όλα όμως διαχειριστήκαμε τα οικονομικά του Δήμου με τον πλέον νοικοκυρεμένο και αποτελεσματικό τρόπο, εκσυγχρονίσαμε τις υπηρεσίες και σφυρηλατήσαμε ακόμη πιο στέρεα την ενότητα των πολιτών και των φορέων.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: