Αναρτήθηκε από: admin | 8 Οκτωβρίου 2004

Απολογισμός Έργου 2003


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Απολογισμός Έργου 2003

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Φίλες και φίλοι, Συμπολίτες,

Το 2003 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήταν η χρονιά που έφτασε στα όρια του μαρασμού εξαιτίας της υπεξαίρεσης από την κεντρική εξουσία των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων, αλλά και της άδικης κατανομής των διετιθέμενων πόρων, με αποτέλεσμα περισσότεροι από τους μισούς Δήμους να οδηγηθούν στη χρεωκοπία. Ο Δήμος θεσσαλονίκης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του προβλήματος και στις προσπάθειες αναστροφής της πορείας υποβάθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον συνεχίσαμε το νοικοκύρεμα των οικονομικών και των υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα όχι μόνο να αντέξουμε, αλλά και να δρομολογήσουμε μεγάλες παρεμβάσεις που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και θα αναδείξουν το διεθνή μητροπολιτικό ρόλο της στην πράξη.
Υλοποιούμε με συνέπεια την Αναπτυξιακή Στρατηγική που εκπονήσαμε για την οκταετία 2003-2010 και διεκδικούμε χωρίς συμβιβασμούς αυτό που στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια: την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από τις μητροπολιτικές λειτουργίες και την θεσμική και οικονομική της αυτοτέλεια και τη συμμετοχή της στους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς πυλώνες. Από την πλευρά μας προωθούμε τη διαδημοτική συνεργασία, αξιοποιούμε τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και δημιουργούμε μια πόλη με ποιότητα, λειτουργικότητα, ασφάλεια, μια πόλη που να δίνει ευκαιρίες μόρφωσης και δουλειάς σε όλα της τα παιδιά, μια πόλη οικονομικά εύρωστη, πολιτισμικά ακτινοΒόλα, τεχνολογικά πρωτοπόρο, περιβαλλοντικά ευαίσθητη και κοινωνικά περήφανη, μια πόλη με διεθνείς συνεργασίες, διοργανώσεις και επιτυχίες, μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη!
Η περιήγηση στη δράση και τα έργα του Δήμου θεσσαλονίκης το 2003 αποδεικνύει ότι, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, αξιοποιούμε τις ευκαιρίες της νέας εποχής για να πετύχουμε το όραμα μας: να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας κάθε μέρα και καλύτερη, με τις αξίες που υπηρετούμε και το έργο που παράγουμε, με την εμπειρία της δράσης μας και τη φρεσκάδα των ιδεών μας, με συναίνεση και ενότητα, με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις του μέλλοντος και στις γενιές των θεσσαλονικέων που έρχονται.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: