Αναρτήθηκε από: admin | 8 Οκτωβρίου 2003

Απολογισμός Έργου 2002


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απολογισμός Έργου 2002

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Η Αναγέννηση της θεσσαλονίκης είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1999 μετά από την καθαρή εντολή των θεσσαλονικέων για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναμόρφωσης ολόκληρης της πόλης.
Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το 2002, με τη θεμελίωση των βασικών λειτουργικών και επιχειρησιακών αρχών του Δήμου θεσσαλονίκης, την υλοποίηση σειράς σημαντικών έργων που βελτίωσαν την καθημερινή ζωή, την αναβάθμιση των υπηρεσιών, το νοικοκύρεμα ενός τεράστιου οργανισμού, που πλέον δεν χρωστά σε κανένα. Παράλληλα ήταν μια περίοδος αναζήτησης στόχων και δυνατοτήτων, μέσα από το διάλογο και τη συναίνεση, χωρίς κομματικές παρωπίδες, συμφέροντα και άλλες προτεραιότητες.
Ενώσαμε φορείς και πολίτες και αξιοποιήσαμε τις προτάσεις τους αλλά και την αποφασιστικότητα όλων μας να διεκδικήσουμε το αύριο που αξίζει και δικαιούται αυτή η πόλη.
Επισημαίνουμε τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας γιατί τα χρήματα των βαριά φορολογουμένων θεσσαλονικέων δεν μπορεί να επενδύονται διαρκώς στην Αττική, γιατί υπάρχει σημαντικό έλλειμα υποδομών και γιατί δεν μας αρμόζει ο συμβιβασμός με το μέτριο, με το ψέμα, με τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα.
Με νέα ορμή!

Υπηρετούμε αξίες και παράγουμε έργο και το γεγονός αυτό επιβραβεύθηκε από τους θεσσαλονικείς σε μια εκλογική αναμέτρηση που απέδειξε ότι η κεντρική εξουσία δεν διστάζει να εκβιάζει και να εξωθεί στην παρανομία δημόσιους λειτουργούς για να πετύχει τους στόχους της, όπως απεδείχθη στην περίπτωση της υποκινούμενης απεργίας των εργαζομένων στο Δήμο θεσσαλονίκης 15 ημέρες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές.
Ο Δήμαρχος θεσσαλονίκης όμως ούτε εκβιάζεται, ούτε παρανομεί! ΣέΒεται τους νόμους και τους θεσμούς, σέβεται τα χρήματα των πολιτών, σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. ΣέΒεται την εντολή των δημοτών και υπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης και μόνον.
Με την ανανέωση της ακόμη πιο καθαρής, ακόμη πιο δεσμευτικής εντολής των θεσσαλονικέων, περνάμε σε μια νέα, ακόμη πιο διεκδικητική, ακόμη πιο δημιουργική, φάση της προσπάθειας για την αναγέννηση της πόλης μας. Σχεδιάσαμε με προσοχή το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε πόρους και ευκαιρίες για να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης.
Στηρίζουμε στους πολίτες, σε όλους και όλες εσάς, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα μας, γι αυτό είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα πετύχουμε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: